1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en snijd in 8 gelijke stukken. Wrijf in met peper en zout naar smaak. Schep de prei in de ingevette ovenschaal en schenk er 75 ml warm water over. Leg de stukken vis erop, besprenkel met 2 el olie en dek af met aluminiumfolie. Zet 25 min. in de oven.
2 Snijd de aardappelen in vieren en kook ze in 300 ml water op laag vuur in ca. 20 min. gaar. Halveer de grote paddenstoelen, laat de kleintjes heel. Verhit de rest van de olie in een kleine koekenpan en roerbak de ui, de paddenstoelen en de tijm ca. 5 min. Voeg peper en zout naar smaak toe. Giet de aardappelen af, voeg de melk toe en breng aan de kook. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
3 Neem de vis en de prei uit de oven en verdeel over 4 borden. Schep de paddenstoelen erover. Serveer met de aardappelpuree.
4 De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.
Kabeljauw met prei en paddenstoelen is een recept van Albert Heijn