1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Rasp de gele schil dun van de citroen. Roer de boter zacht en roer de geraspte citroenschil erdoor. Voeg naar smaak zout en versgemalen roze peper toe. Maak de venkelknollen schoon en schaaf of snijd ze in zo dun mogelijke plakken.
2 Spreid 4 stukken aluminiumfolie (van ca. 50 cm) uit op het werkvlak en vouw ze dubbel. Leg ze in de lengte op het werkvlak. Verdeel de sjalotten en venkel over het midden van de stukken folie. Bestrooi de visfilets met zout en peper en leg ze op de groente. Verdeel de citroenboter erover. Vouw het folie naar boven, zodat een bakje ontstaat.
3 Schenk de wijn erin en vouw de pakketjes goed dicht. Leg ze naast elkaar op een bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de vis in ca. 15 min. gaar.
4 Leg de pakketjes elk op een bord en vouw ze voorzichtig open. Lekker met een salade van peultjes en sugarsnaps en couscous.
Vispakketje met venkel is een recept van Albert Heijn