Vispakketje met venkel

4
15 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Rasp de gele schil dun van de citroen. Roer de boter zacht en roer de geraspte citroenschil erdoor. Voeg naar smaak zout en versgemalen roze peper toe. Maak de venkelknollen schoon en schaaf of snijd ze in zo dun mogelijke plakken.
  • 2 Spreid 4 stukken aluminiumfolie (van ca. 50 cm) uit op het werkvlak en vouw ze dubbel. Leg ze in de lengte op het werkvlak. Verdeel de sjalotten en venkel over het midden van de stukken folie. Bestrooi de visfilets met zout en peper en leg ze op de groente. Verdeel de citroenboter erover. Vouw het folie naar boven, zodat een bakje ontstaat.
  • 3 Schenk de wijn erin en vouw de pakketjes goed dicht. Leg ze naast elkaar op een bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de vis in ca. 15 min. gaar.
  • 4 Leg de pakketjes elk op een bord en vouw ze voorzichtig open. Lekker met een salade van peultjes en sugarsnaps en couscous.

Vispakketje met venkel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Oosters vispakketje met gewokte andijvie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vispakketje met paksoi en kokos
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw en papillotte
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vispakketje met kokos
Bekijk recept