1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd van de onderkant van de asperges een stukje van 2 cm. Schil het onderste deel van de asperges als ze wat droog of houtig aanvoelen. Halveer hele dikke asperges een keer in de lengte. Kook de asperges 5 min. in ruim water met zout. Laat ze in een vergiet uitlekken
2 Leg de asperges naast elkaar in een grote ovenschaal. Snijd de kabeljauwfilet in plakken van 1/2 cm dik. Leg de plakken dakpansgewijs op de asperges. Bestrooi de vis met zout en peper en druppel er 2 el olie over. Schenk de wijn in de schaal. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat de vis in ca. 12 min. gaar worden.
3 Roer intussen de rucola, de olijven en de resterende 2 el olie door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe.
4 Schep een deel van de rucolasalsa op de vis. Lekker met gekookte nieuwe aardappeltjes.
Kabeljauw met asperges en rucolasalsa is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Kalfsentrecote met rucolasalsa en gekarameliseerde tomaatjes