Gelakte varkensmedaillons met port-saliesaus

4
50 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Sjalotje en knoflook pellen en fijnsnipperen. In kommetje honing met 1 eetlepel fond door elkaar roeren. In pan 1/2 eetlepel boter verhitten en sjalotje en knoflook ca. 1 minuut fruiten. Port, azijn en rest van fond erbij schenken en aan de kook brengen. Saus tot 1 1/2 dl laten inkoken.
  • 2 Varkenshaas in 12 plakken van ca. 3 cm snijden en met platte kant van mes plat slaan. Plakken bestrooien met zout en peper. In pan 2 eetlepels boter verhitten. Vlees in ca. 4 minuten om en om licht bruinbakken. Vlees dun bestrijken met honing en nog 1/2 minuut om en om bakken. Intussen saus samen met salieblaadjes opnieuw verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Salie verwijderen. Van vuur af rest van boter in gedeelten erdoor kloppen. Varkensplakken over vier borden verdelen. Saus erover en ernaast scheppen. Serveren met spruitjes en aardappelkroketjes.

Gelakte varkensmedaillons met port-saliesaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Konijn met saliesaus en druiven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rosbief in saliesaus met appel en geroosterde groenten
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gelakte Varkensmedaillons Met Port-Saliesaus
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoemp van pompoen en spitskool met gegrilde meerval
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gelakte lamskoteletten met sherry-saffraansaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gelakte zwezerik met gevulde koolpakketjes
2 uur-
Bekijk recept
Gelakte kippenboutjes met rozemarijn
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gelakte varkensrollade gevuld met pruimen
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept