1 Tomaten wassen en halveren. Zaadjes verwijderen en tomaten in kleine stukjes snijden. In kom doen. Jalepeñopeperreepjes fijn snijden en aan tomaat toevoegen. Chorizo in smalle reepjes snijden. Ui pellen en fijnsnipperen. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en op laag vuur 2/3 deel van chorizo en 2/3 deel van ui in ca. 5 minuten zacht bakken. Met schuimspaan uit bakvet scheppen en aan tomaat toevoegen. (Bakvet bewaren.) Wijn, ongebakken chorizo en rauwe ui ook toevoegen en voorzichtig door elkaar scheppen. Laten afkoelen. Op smaak brengen met zout en peper.
2 Rest van olie aan bewaarde bakvet toevoegen en verhitten. Entrecotes in ca. 6 minuten bruin bakken, halverwege keren. Op twee (voorverwarmde) borden leggen en bestrooien met zout en peper. Chorizosalsa erover verdelen. Koriander erboven fijn knippen. Serveren met rijst en spinazie.
Entrecote met chorizosalsa is een recept van Albert Heijn