Varkensspiesen met pruimensaus

4
55 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Satéstokjes in water leggen. Vlees in blokjes van ca. 2 cm snijden. Ui pellen en snipperen. Marinade roeren van ui, wijn, laurierblaadjes en oregano. Op smaak brengen met zout en zwarte peper. Vlees hierin 2 à 3 uur in koelkast marineren. Pruimen in water 15 à 20 minuten koken tot ze zacht zijn. Pruimen met ca. 2 dl kookvocht pureren en zeven boven pan. Eventueel extra kookvocht toevoegen tot lichtgebonden saus ontstaat. Knoflook pellen en erboven uitpersen en saus aan de kook brengen. Op smaak brengen met zout, cayennepeper en koriander. Van vuur af citroensap door saus roeren. Saus laten afkoelen.
  • 2 Vlees aan stokjes rijgen en op barbecue in 8 à 10 minuten rondom bruin en gaar roosteren. Pruimensaus erbij serveren. Serveren met koolsalade (witte kool, geraspte wortel en zure room) en brood of gepofte aardappel met zure room.

Varkensspiesen met pruimensaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pudding met pruimensaus
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Gestoofde hamlappen met pruimen
1u10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eendenborstfilet met pruimensaus
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bacon-rundvleesbrood Met Pruimensaus.
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Zoetzure varkensspiesen met mie
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensspiesen Met Pruimensaus
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Varkensspiesen Met Pruimensaus
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Zoetzure Varkensspiesen Op De Barbecue
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept