1 Knoflook pellen, overdwars halveren en in dunne plakjes snijden. In pan 1 theelepel olie verhitten en knoflook ca. 1 minuut al omscheppend bakken. 1 Sinaasappel goed schoonboenen en 1/4 deel van schil dun eraf snijden (zonder wit). Schil in dunne reepjes snijden. Sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en met mesje partjes tussen vliesjes uitsnijden. Sjalotje pellen en fijn snipperen. Rode peper schoonmaken en in dunne reepjes snijden. In kom sjalot, reepjes sinaasappelschil, sinaasappelpartjes, rode peper, honing en vissaus door elkaar scheppen. Koriander erboven fijnknippen (4 blaadjes achterhouden voor garnering). Chutney ca. 1 uur laten intrekken.
2 In droge koekenpan met anti-aanbaklaag sesamzaadjes in ca. 2 minuten goudbruin roosteren. Op bordje scheppen. Kipfilets elk in lengte in 3 gelijke repen snijden, bestrooien met zout en peper. In zelfde koekenpan rest van olie verhitten en kipfilets in ca. 8 minuten gaar bakken. Reepjes knoflook door chutney scheppen. Op vier borden elk 2 eetlepels chutney scheppen. Kipfilets erop leggen. Garneren met sesamzaad en blaadjes koriander. Serveren met Jasmijnrijst.
Oosterse kipfilet met sinaasappelchutney is een recept van Albert Heijn