1 Kneed het gehakt met het eiwit, 1 tl zout en naar smaak peper stevig door elkaar. Verdeel het mengsel in 12 gelijke stukjes en vorm ze elk tot een balletje. Leg telkens een balletje tussen 2 stukjes vershoudfolie en druk ze met de hand uit tot dunne schnitzels.
2 Los de suiker op in de balsamico azijn. Klop de olie en naar smaak zout, en chilipeper erdoor. Snijd de tomaten in 4 schijven. Bestrijk ze met het balsamicosausje. Bestrijk de gehaktschnitzeltjes ook met het sausje.
3 Verhit 2 ruime koekenpannen en bak in de ene pan de schnitzeltjes in ca. 3 min. aan beide kanten bruin en gaar. Bak in de andere pan de schijven tomaat op hoog vuur ca. 1 min. aan elke kant. Bestrijk ze nogmaals met het balsamicosausje.
4 Leg op 4 bordjes de onderste schijf van de tomaten, strooi er wat basilicum over en leg er een schnitzeltje op. Herhaal de lagen. Steek er een satéstokje in en garneer met een takje basilicum. Lekker met tagliatelle met pesto.
Clubgehakt met tomaten, balsamico en basilicum is een recept van Albert Heijn