Varkenshaas met honing en vanille

4
15 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en vervolgens in zo klein mogelijke stukjes. Snijd de varkenshaasjes elk in 8 stukken van gelijke dikte. Bestrooi met peper en zout. Verhit 20 g boter in een koekenpan. Bak de stukjes varkenshaas samen met het kleingesneden vanillestokje op middelhoog vuur in ca. 5 min. bijna gaar. Draai halverwege. Meng de honing met de sojasaus. Neem het vlees uit de pan; laat de boter en de stukjes van het vanillestokje in de pan achter. Voeg het honing-sojamengsel toe en laat in 2 min. karamelliseren. Voeg dan de rest van de boter toe. Doe de stukjes varkenshaas terug in de pan. Beweeg de pan heen en weer zodat het vlees rondom bedekt is met de gekaramelliseerde saus. Bak het vlees in 1 min. op middelhoog vuur helemaal gaar. Lekker met de couscous met pruim en rode ui (recept elders op ah.nl) en stoofappeltjes (pot 560 g).

Varkenshaas met honing en vanille is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Ananasjam met limoen en vanille
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Triffles-minuut met aardbeien en kiwi’s
Nagerecht
Bekijk recept

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept