1 Snijd de wortelstukjes van de preien. Snijd de preien in de lengte in 4 parten. Spoel het zand tussen de preibladeren uit, haal de bladeren los en laat ze in een vergiet uitlekken.
2 Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilets in 1 cm brede repen.
3 Verhit de olie in een hapjespan en bak de kiprepen rondom bruin. Fruit de sjalotten 2 min. mee. Schep de preirepen en romaatjes door de sjalotten, voeg 2 el water toe en stoof de groenten 7 minuten. Breng op smaak met zout en chilipoeder.
4 Schep enkele eetlepels kookvocht van de tagliatelle in een schaaltje. Giet de pasta af en doe de tagliatelle terug in de pan. Schep het vlees-preimengsel erdoor en voeg als de pasta te droog is een scheutje van het achtergehouden kookvocht toe. Verdeel het gerecht over 4 warme, diepe borden.
Prei met tagliatelle, romaatjes en kip is een recept van Albert Heijn