Speklap met shiitake en sugarsnaps

4
15 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng een pan water aan de kook en kook de sugarsnaps 2 minuten. Schep ze uit de pan. Snijd de speklappen in stukjes en kook deze in hetzelfde water 2 minuten. Daardoor hoeft u ze straks korter te bakken. Laat het vlees uitlekken op keukenpapier. Verhit 2 el olie en bak de stukjes speklap in 5 minuten rondom bruin. Draai het vuur laag en voeg de teriyakisaus toe. Laat nog 5 minuten doorwarmen. Halveer ondertussen de paddenstoelen, verhit de rest van de olie en bak de paddenstoelen 5 minuten. Bak de peen julienne 1 minuut mee en meng de sugarsnaps erdoor. Serveer het vlees op de rijst, schep de groenten erop en bestrooi met de bosui.

Speklap met shiitake en sugarsnaps is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kip met ananas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verse pasta met sugarsnaps en vegaworst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoen Hawaï met sugarsnaps
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise kip-noedelsalade
25 min
Bekijk recept

Spaghetti met kaas en reepjes speklap
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde speklap met witlof-walnootstamppot
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met krokante speklap
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolsalade met gegrild spek en mosterd-crème fraîche
30 min-
Bekijk recept