1 Cognac in diep bord schenken. Biefstuk door cognac wentelen en 5 min. in bord laten liggen. Peperkorrels in vijzel grof stampen, in plastic zakje met steelpan of deegroller kneuzen of in pepermolen zeer grof malen. Peper overdoen in diep bord. Biefstuk aan beide kanten in peper drukken (cognac bewaren). In koekenpan olie en helft van boter verhitten. Als schuim bijna is weggetrokken, biefstuk op hoog vuur 1 min. per kant bakken (niet bewegen in pan, met tang omdraaien). Vuur lager draaien en biefstukken, afhankelijk van gewenste gaarheid, in nog 1-2 min. per kant bruin en vanbinnen rood of rosé bakken. Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakken. Bakvet uit pan scheppen en weggooien. Cognac in pan schenken en met spatel aanbaksels losroeren. Crème fraîche erdoor roeren en saus nog even doorwarmen. Vuur uitdraaien en rest van boter door saus kloppen. Biefstuk op vier warme borden leggen en bestrooien met zout. Saus over biefstuk scheppen. Serveren met dikke frites en/of een ovenschotel van tomaat en courgette (zie tip).
Steak au poivre - Biefstuk met peper is een recept van Albert Heijn