Steak au poivre - Biefstuk met peper

4
15 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Cognac in diep bord schenken. Biefstuk door cognac wentelen en 5 min. in bord laten liggen. Peperkorrels in vijzel grof stampen, in plastic zakje met steelpan of deegroller kneuzen of in pepermolen zeer grof malen. Peper overdoen in diep bord. Biefstuk aan beide kanten in peper drukken (cognac bewaren). In koekenpan olie en helft van boter verhitten. Als schuim bijna is weggetrokken, biefstuk op hoog vuur 1 min. per kant bakken (niet bewegen in pan, met tang omdraaien). Vuur lager draaien en biefstukken, afhankelijk van gewenste gaarheid, in nog 1-2 min. per kant bruin en vanbinnen rood of rosé bakken. Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakken. Bakvet uit pan scheppen en weggooien. Cognac in pan schenken en met spatel aanbaksels losroeren. Crème fraîche erdoor roeren en saus nog even doorwarmen. Vuur uitdraaien en rest van boter door saus kloppen. Biefstuk op vier warme borden leggen en bestrooien met zout. Saus over biefstuk scheppen. Serveren met dikke frites en/of een ovenschotel van tomaat en courgette (zie tip).

Steak au poivre - Biefstuk met peper is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterdvisschotel
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Steak met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Taco's met rundvlees
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pita's met steak tartaar, sla en paprikasalsa
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept