1 Bestrijk de stukken zalm met gesmolten boter en bestrooi ze met wat zout en vijfkruidenpoeder. Boen de sinaasappel schoon en snijd er 3 dunne, grote plakken af. Snijd deze vervolgens in vieren. Bestrijk ook deze sinaasappelstukjes met boter. Verwarm de grillpan op hoog vuur tot deze goed heet is en er een lichte walm vanaf komt. Leg de stukken zalm in de pan en rooster ze 3-4 minuten per kant, tot het visvlees voorzien is van mooie bruine strepen. De vis hoeft niet helemaal gaar te zijn, het binnenste mag een beetje glazig blijven. Kook intussen de peultjes in 4-5 minuten in ruim water met zout beetgaar of gebruik hiervoor de magnetron. Leg de peultjes dan in een magnetronschaal en voeg 50 ml water toe. Dek de schaal af en verwarm de peultjes 2-3 minuten in de magnetron op vol vermogen (750 watt). Laat de peultjes nog 2-3 minuten nagaren. Leg de stukjes sinaasappel naast de zalm en rooster ze 2-3 minuten mee. Leg de stukken zalm op vier warme borden en leg de sinaasappelstukjes erop. Serveer de zalm met de peultjes en bijvoorbeeld met in de schil gekookte krielaardappeltjes.
Kruidige zalm met peultjes is een recept van Albert Heijn