1 In kopje 1 theelepel kurkema, 1/2 theelepel zout en 1 eetlepel olie door elkaar roeren. Zalmfilets hiermee bestrijken en ca. 10 minuten laten marineren. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Rode pepers schoonmaken en fijnhakken. Zalmfilets in ovenschaal leggen, ca. 15 cm onder hete grill schuiven en in ca. 5 minuten gaar roosteren. In ander kopje rest van kurkema, cayennepeper, komijn en oregano met 2 eetlepels water door elkaar roeren. In koekenpan 2 eetlepels olijfolie verhitten, kruidenpasta erdoor roeren en enkele seconden bakken tot het gaat geuren. Rode peper erdoor scheppen en even mee fruiten. Mosterdzaad en 1/2 dl water erdoor roeren. Mengsel over zalmfilets scheppen en filets onder grill nog ca. 2 minuten verwarmen. Serveren met basmatirijst en raita.
Geroosterde zalmfilet met mosterd is een recept van Albert Heijn