Geroosterde zalmfilet met mosterd

4
25 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In kopje 1 theelepel kurkema, 1/2 theelepel zout en 1 eetlepel olie door elkaar roeren. Zalmfilets hiermee bestrijken en ca. 10 minuten laten marineren. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Rode pepers schoonmaken en fijnhakken. Zalmfilets in ovenschaal leggen, ca. 15 cm onder hete grill schuiven en in ca. 5 minuten gaar roosteren. In ander kopje rest van kurkema, cayennepeper, komijn en oregano met 2 eetlepels water door elkaar roeren. In koekenpan 2 eetlepels olijfolie verhitten, kruidenpasta erdoor roeren en enkele seconden bakken tot het gaat geuren. Rode peper erdoor scheppen en even mee fruiten. Mosterdzaad en 1/2 dl water erdoor roeren. Mengsel over zalmfilets scheppen en filets onder grill nog ca. 2 minuten verwarmen. Serveren met basmatirijst en raita.

Geroosterde zalmfilet met mosterd is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Haaskarbonades met mosterd-tijmsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept