1 Knoflook pellen en fijnhakken. Peterselie fijnsnijden. In kommetje olie, citroensap, knoflook en peterselie mengen. Dressing op smaak brengen met zout en peper. Kabeljauw- en roodbaarsfilet in grove stukken snijden. Stukken vis en sardines droogdeppen met keukenpapier. In ondiepe schaal paprikapoeder en cayennepeper door bloem mengen. Stukken vis en sardines door bloemmengsel halen, zodat alle kanten bedekt zijn met bloem. In ruime wok olie verhitten tot er lichte damp afkomt. Hierin stukken vis in 2 porties in ca. 3 minuten gaar en goudbruin bakken. Vis met schuimspaan uit pan halen en laten uitlekken op keukenpapier. Sardines in 2 porties in ca. 2 minuten gaar en goudbruin bakken. Uit pan nemen en laten uitlekken op keukenpapier. Vis en sardines op schaal leggen en serveren met knoflookdressing. Serveren met Pain de Campagne (brood) en gemengde salade.
Gemengde gefrituurde vis met knoflookdressing is een recept van Albert Heijn