1 Ontdooi de sint-jakobsschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking, dep ze droog en bestrooi ze met peper. Breng in een grote pan water aan de kook. Doe de slagroom met de knoflook in een pannetje en breng aan de kook. Los de bouillontablet erin op en laat 5 min. zachtjes doorkoken. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep om met 25 gram boter. Haal de knoflook uit de roomsaus en roer 50 gram boter en de peterselie door de saus. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de saus over de pasta. Voeg de kappertjes toe en schep voorzichtig om. Bak in een droge koekenpan op hoog vuur de sint-jakobsschelpen in 1 min. per kant lichtbruin. Bestrooi ze met zeezout. Verdeel de pasta over vier diepe borden en maal er peper boven. Leg de sint-jakobsschelpen erop en knijp boven elk bord een kwart citroen uit.
Pappardelle met sint-jakobsschelpen is een recept van Albert Heijn