1 Pel en snipper ui. Veeg paddestoelen schoon met keukenpapaier en snijd harde uiteinden van steeltjes eraf. Snijd oesterzwammen in reepjes. Kook in pan met ruim kokend water en zout penne in 6 à 8 minuten beet gaar. Verhit in pan 1 eetlepel olie en fruit ui zachtjes ca. 2 minuten. Houd 2 toefjes van waterkers achter. Voeg rest van waterkers toe en laat al omscheppend slinken. Voeg slagroom toe en pureer geheel met staafmixer tot gladde saus. Voeg kaas toe en laat al roerend op laag vuur smelten. Breng op smaak met peper en zout. Verhit in koekenpan rest van olie en bak op hoog vuur oesterzwammen en bundelzwammen in ca. 3 minuten bruin, laat vocht verdampen. Breng op smaak met peper en zout. Giet pasta af en verdeel over twee diepe borden. Schep waterkerssaus erover en schep paddestoelen erop. Garneer met waterkers.
Penne rigate met waterkerssaus en gebakken paddestoelen is een recept van Albert Heijn