Zoete aardappelrösti met geroosterde portobello

2
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Portobello's schoonvegen met keukenpapier, rondom bestrijken met chiliolie en minstens 10 minuten laten liggen. Paprika's in reepjes snijden. Roquefort verkruimelen. Bieslook fijn knippen. Grillpan verhitten tot gloeiend heet. Aardappels schillen en (in keukenmachine) grof raspen. Zout en peper erboven malen. Helft van bieslook erdoor scheppen. Mengsel in 6 porties verdelen. In grillpan portobello's in ca. 8 minuten mooi bruin en beetgaar roosteren, halverwege keren. Intussen in grote koekenpan olijfolie verhitten en bergjes geraspte aardappel erin scheppen. Bergjes platdrukken en in 2 à 3 minuten bruinbakken, met spatel voorzichtig keren en andere kant bruinbakken. Veldsla over twee borden verdelen. Röstikoekjes in midden dakpansgewijs erop leggen. Geroosterde portobello's op röstikoekjes leggen en garneren met paprikareepjes. Roquefort en rest van bieslook erover strooien.

Zoete aardappelrösti met geroosterde portobello is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Portobello gevuld met blauwaderkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Boerenkool-linzenrisotto met gegrilde portobello
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenrisotto met portobello en blauwe kaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verrassende versiertruc: Gepofte mihoen
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijrisotto
30 min-
Bekijk recept