Roergebakken mosselen met romige citroenrijst

2
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Mosselen onder koud stromend water afspoelen. Geopende mosselen met bolle kant tegen aanrecht tikken, mosselen die niet sluiten verwijderen. Citroen goed schoonboenen en de schil raspen. In pan helft van boter verhitten. Rijst al omscheppend glazig bakken. Citroenrasp, bouillontablet en 6 dl water toevoegen en rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Intussen bosuitjes schoonmaken en in stukjes snijden. Knoflook pellen en hakken. Koriander grof hakken. In wok of grote braadpan olie verhitten. Mosselen met bosui en knoflook al omscheppend ca. 3 minuten bakken. Peper erover strooien, wijn erbij schenken en mosselen al omscheppend ca. 5 minuten verwarmen of tot alle mosselen geopend zijn. Koriander erover strooien en mosselen nogmaals omscheppen. Roomkaas en rest van boter door gare rijst roeren. Rijst op smaak brengen met peper en in vier diepe borden scheppen, helft van mosselen erop scheppen. Rest van mosselen apart erbij geven.

Roergebakken mosselen met romige citroenrijst is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauwschotel met citroenrijst
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenrijst
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Roergebakken kip met citroenrijst en kokossaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met venkelsalade en citroenrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roergebakken groenten
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Roergebakken spitskool met pindasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept