1 Was tomaat en snijd in parten. Verwijder zaadjes en snijd in blokjes. Maak bosuitjes schoon en snijd in stukjes van 3 cm. Snijd stukjes in lengte in hele dunne reepjes. Schep bosuireepjes en alfalfa door elkaar. Snijd lamsboutlapjes elk in 3 stukken en bestrooi met zout. Verhit in pan olie en bak vlees ca. 3 minuten om en om. Schep vlees uit pan op bord. Voeg aan bakvet 1 el water, citroensap en sojasaus toe en verhit even, roer hierbij aanbaksels los. Breng salsa op smaak met peper. Schep helft van salsa door alfalfasalade scheppen. Leg op elk van vier borden 1 stukje lamsvlees. Schep helft van alfalfasalade erop. Leg tweede stukje lamsvlees erop, leg rest van alfalfasalade erop. Dek af met laatste stukje lamsvlees. Schep tomatensalsa erop en eromheen. Garneer met toefje waterkers. Serveer met Tarly en gemengde groene salade.
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa is een recept van Albert Heijn