Gepocheerde meervalfilet met kruidige vanilleboter

2
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Sinaasappel schoon boenen en met zesteur mooie sliertjes schil eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. Vanillestokje opensnijden. In steelpan boter smelten. Sinaasappelschilletjes, vanillestokje en peperbessen toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes laten trekken, niet laten koken. In hapjespan 4 dl water met bouillontablet, sinaasappelsap, zout en peper aan de kook brengen. Bouillontablet al roerende oplossen. Meervalfilet in 2 gelijke stukken snijden en in vocht leggen. Op zacht vuur in ca. 6-8 minuten tegen de kook aan net gaar laten worden. Twee borden voorverwarmen. Vanillestokje uit boter nemen, zaadjes eruit schrapen en door boter roeren. Bieslook erboven in stukjes van ca. 1 cm knippen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Meervalfilets met schuimspaan uit vocht nemen, even laten uitlekken en op warme borden leggen. Vanilleboter erover scheppen. Serveren met aardappelpuree en veldsla.

Gepocheerde meervalfilet met kruidige vanilleboter is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Mini-paasstolletjes met vanille-citroenboter
10 min
Bekijk recept
Tijgerbrood met vanilleboter en aardbeien
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Flensje met tropisch fruit en vanilleboter
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Beschuitje met vanilleboter en aardbeien
5 min
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept