1 Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Meng de citroenrasp met de Italiaanse kruiden (deze hoeven niet ontdooid te worden) en 2 eetlepels olie. Knijp het citroensap erboven uit en schep de courgette erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Meng voor de salade de tomaten met 1 eetlepel olie en (zee)zout naar smaak. Schenk de laatste eetlepel olie in een diep bord. Haal de zalmfilet erdoor en bestrooi met peper en zout. Verhit een koekenpan en bak de zalm aan één kant in 3-4 minuten rosé (keren hoeft niet). Schep de courgette door de tagliatelle. Verdeel de pasta over 4 borden en leg de zalmfilet erbij. Serveer met de tomatensalade.
Tagliatelle met citroen-kruidenolie en gebakken zalm is een recept van Albert Heijn