Erwtensoep met chorizo en kikkererwten

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng in een ruime pan 2 liter water aan de kook met de spliterwten, bouillontabletten, peen, ui, knoflook en laurier. Dek af en laat 45 min. op laag vuur koken.
  • 2 Bak na 30 min. kooktijd in een koekenpan zonder olie of boter de chorizo 10 min. op laag vuur. Laat uitlekken op keukenpapier. Schenk het bakvet bij de soep. Verwijder de laurier en pureer de soep kort. Voeg de tuin- en kikkererwten toe en verwarm nog 3 min. Breng op smaak met peper en zout. Schep in 4 diepe borden. Verdeel de chorizo erover.

Erwtensoep met chorizo en kikkererwten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bietenhummus
10 min Snack
Bekijk recept
Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rustieke erwtensoep met ham en roggeknoedels
1u30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Erwtensoep met gerookte zalm
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met worst
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept