1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de peen in dunne plakjes en de bleekselderij in boogjes. Rasp de kaas.
2 Verhit voor de groentesaus ? van de boter in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de peen en bleekselderij toe en bak 5 min. mee. Voeg de tomatenblokjes en peper en zout naar smaak toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken met de deksel op de pan. Roer regelmatig.
3 Verhit ondertussen voor de bechamelsaus de rest van de boter in een pan. Voeg de bloem toe en laat al roerend in 5 min. garen. Voeg de melk toe als de bloem bruin begint te worden. Breng aan de kook en laat 10 min. koken. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en zout.
4 Verwijder het vel van de worst en meng het vlees met de oregano. Vorm balletjes ter grootte van een knikker. Bak de balletjes in een koekenpan zonder olie of boter in 5 min. gaar.
5 Schep een laag groentesaus in de ovenschaal. Bedek met een deel van de lasagnebladen en schep er een laag groentesaus op. Bedek met de helft van de gehaktballetjes, béchamelsaus en kaas. Bedek met de rest van lasagnebladen, saus, bladen, balletjes, béchamel en kaas. Bak in 35-40 min. in de oven goudbruin en gaar. Bon appétit!
Italiaans-Amerikaanse lasagne is een recept van Albert Heijn