Kabeljauw met kikkererwten

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verdeel de kabeljauw in 8 stukken. Bestrooi met 2 tl zout. Zet 1 uur afgedekt in de koelkast.
  • 2 Verhit ondertussen 4 el olie in een steelpan en bak de knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de oregano, kikkererwten en 6 el water toe. Laat op laag vuur 20 min. doorwarmen.
  • 3 Spoel het zout van de vis en dep droog met keukenpapier. Bestrooi met peper. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis in 5 min. net gaar. Keer halverwege. Serveer op de erwten en garneer met de citroen. Lekker na de fusilli al prosciutto en met de andijviesalade (zie recept elders op ah.nl/recepten).

Kabeljauw met kikkererwten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bietenhummus
10 min Snack
Bekijk recept
Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept