Mediterrane spinazietaart

6
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het filodeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder boter of olie. Laat afkoelen op een bord.
  • 2 Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de spinazie 2 min. Laat uitlekken in een vergiet. Duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit.
  • 3 Klop de eieren los en snijd de kaas in blokjes. Meng de spinazie in een schaal met de pijnboompitten, eieren, rozijnen, kikkererwten, kaas, peper en eventueel zout.
  • 4 Bestrijk de helft van de vellen filodeeg dun met ⅖ van de olie, leg ze op elkaar en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het spinaziemengsel erover. Bestrijk de rest van het filodeeg dun met ⅖ van de olie, leg ze op elkaar en leg op het spinaziemengsel. Vouw de randen rondom dicht en bestrijk het deeg dun met de rest van de olie. Bestrooi met het sesamzaad. Bak de taart in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

Mediterrane spinazietaart is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazietaart met pijnboompitten
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige ei-spinazietaart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazietaart uit Romagna
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazietaart met geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane pastaschotel met Chaumes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept