1 Verwarm de oven voor op 220 °C. Smelt de boter. Maal het brood, de noten en peterselieblaadjes fijn in de keukenmachine. Voeg 1 ei en de gesmolten boter toe en meng nog kort in de keukenmachine. Bedek de gehele quichevorm met het mengsel en bak ca. 10 min. in de oven.
2 Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de broccoli in roosjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 2 min. Kook de broccoli 4 min. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Schep de broccoli in de quichevorm.
3 Meng in een kom de room met de rest van de eieren. Verkruimel de kaas erboven. Voeg de rozemarijn, de ui met de olie, peper en eventueel zout toe. Schenk over de broccoli. Bak de quiche onder in de oven in ca. 30 min. gaar. Dek de quiche halverwege de baktijd af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.
Broccoli-geitenkaasquiche is een recept van Albert Heijn