1 Snijd de winterpeen in kleine blokjes (brunoise). Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen vervolgens in kleine stukjes. Verhit de boter in een braadpan. Bak de hamreepjes 4 min. Voeg het gehakt toe en bak 4 min. mee tot het rul en gaar is. Neem het vlees met een schuimspaan uit de pan. Bak de winterpeen, bleekselderij, ui en knoflook 5 min. in het achtergebleven vet in de pan. Voeg het vlees weer toe. Voeg de passato toe. Laat de saus met de deksel schuin op de pan op laag vuur 1 uur zachtjes koken. Roer af en toe. Voeg een scheutje water toe als de saus te droog wordt. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verdeel 1/4 van de saus en ricotta over de bodem van de ovenschaal. Bedek met lasagnebladen. Herhaal tot de saus en ricotta op zijn. Eindig met saus en ricotta. Verdeel de tomaten erover en bak de lasagne ca. 30 min. in de oven.
Lasagne met ricotta en tomaat is een recept van Albert Heijn