1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
2 Halveer de wortels in de lengte. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak ze op hoog vuur 2 min. aan. Voeg 1 el honing, 3 el sojasaus en de azijn toe. Doe de deksel op de pan en stoof de wortels op laag vuur in ca. 10 min. beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.
3 Meng ondertussen de rest van de honing met de rest van de sojasaus. Dep de zalm droog met keukenpapier. Bestrijk met de soja-honingsaus en bestrooi met peper. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm in ca. 6 min. gaar, keer halverwege. Verdeel de zalm over 4 borden en serveer met de rijst en de wortels. Bestrooi met het sesamzaad.
Zalm in soja-honingsaus is een recept van Albert Heijn