1 Verwijder het vel en de graten van de makreel en snijd de vis fijn. Snipper de sjalotten. Snijd de peterselie fijn.
2 Marineer de sjalotten 5 min. in de azijn. Voeg de mosterd, olie, peper en zout toe.
3 Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Pel ze en snijd in partjes. Houd een paar partjes achter ter garnering. Meng de partjes ei met een vork met de makreel, de helft van de dressing en de peterselie tot een egale massa. Voeg peper en zout toe.
4 Schil de aardappelen. Snijd ze in plakjes en kook 7 min. in ruim kokend water met zout. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en kook de bonen in 7 min. beetgaar.
5 Meng de nog warme aardappelen en sperziebonen met de rest van de dressing. Verdeel over de borden.
6 Maak met behulp van 2 eetlepels ovalen balletjes (quenelles) van het makreelmengsel en leg ze op of naast de salade. Garneer met de achtergehouden partjes ei en eventueel extra quenelles.
Salade niçoise met makreel is een recept van Albert Heijn