Preisoep met knoflooktoast

4
20 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Houd ca. 100 g preiringen apart. Verhit in een braadpan of soeppan 2 el olie en bak de rest van de prei ca. 5 min. op laag vuur. Voeg 1 teen knoflook, de aardappel, de bouillon en 750 ml water toe en breng al roerend aan de kook. Dek af en laat op laag vuur 15 min. koken.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ciabatta in 4 stukken en snijd ze open. Meng in een kom de rest van de olie met de rest van de knoflook. Besprenkel de binnenkant van het brood ermee en strooi er zout naar smaak over. Bak de broodjes in 8-10 min. goudbruin en knapperig.
  • 3 Pureer de soep van het vuur af met de staafmixer. Roer de roomkaas erdoor en breng aan de kook. Voeg de achtergehouden prei toe en warm 2 min. door. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de knoflooktoast.

Preisoep met knoflooktoast is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Mediterrane soep met garnalen
20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met ansjovisdressing
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Caesarsaladsoep
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Makreel, spinazie en knoflooktoast
Bekijk recept

Preisoep
Bekijk recept
Koude aardappel-preisoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Preisoep met quinoa en krokante bacon
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Preisoep met aardappel
30 min Voorgerecht
Bekijk recept