Provençaalse pastasalade

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Verhit de olie in een koekenpan. Bak de spekreepjes in 3 min. knapperig. Pers de citroen uit en voeg dit toe. Roer de aanbaksels met een spatel los. Neem de pan met de spekjesdressing van het vuur. Laat even afkoelen en schenk in een afsluitbaar potje om mee te nemen.
  • 3 Ontdooi de tuinerwten in een vergiet onder warm stromend water en laat goed uitlekken. Giet de penne af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
  • 4 Snipper de ui fijn. Snijd de komkommer in halve plakjes. Meng de penne in een schaal met de tuinerwten, komkommer, ui en kaasblokjes. Schep de spekjesdressing vlak voor serveren erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Provençaalse pastasalade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pastasalade
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pastasalade met tonijn
25 min
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastasalade met wilde roze zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept