Witlof in zeeuws spek

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en halveer het witlof in de lengte. Verwijder de harde kern. Kook het lof 5 min. in water met zout. Laat uitlekken en omwikkel elk half stronkje met een plakje spek. Leg in de ovenschaal.
  • 2 Smelt de boter en voeg in één keer de bloem toe. Laat al roerend ca. 5 min. op laag vuur garen tot het mengsel (de roux) lichtbruin kleurt. Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook tot een gladde, gebonden saus ontstaat. Voeg de kaas toe en roer tot deze is gesmolten. Breng op smaak met peper en zout en schenk over het lof.
  • 3 Verdeel de aardappelpuree over de ingevette ovenschotel. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven tot de puree goudbruin is.

Witlof in zeeuws spek is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept