1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Doe de zuurkool in de ovenschaal. Schep de ui met een schuimspaan uit de pan. Meng met de Provençaalse kruiden en peper en zout naar smaak door het gehakt. Verdeel het gehakt over de zuurkool en lepel er 100 ml water over.
2 Meng met de Provençaalse kruiden en peper en zout naar smaak door het gehakt. Verdeel het gehakt over de zuurkool en lepel er 100 ml water over. Meng de aardappelpuree met de mosterd. Verdeel de helft over het gehakt en strijk glad. Halveer de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in dunne plakjes. Leg dakpansgewijs op de puree en bestrooi met de Provençaalse kruiden. Schep de rest van de puree tussen de appels. Bestrijk de appels en de puree met de achtergebleven (uien)olie in de koekenpan.
3 Bak de zuurkoolschotel in 35 min. gaar en goudbruin in de oven.
Zuurkoolschotel met appel is een recept van Albert Heijn