Stamppot met snijbonen en rookworst

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Halveer de aardappelen, zet ze op met ruim water met zout en kook in ca. 20 min. gaar. Zet de snijbonen op met een bodempje kokend water en laat ze al roerend ontdooien. Voeg de witte bonen met vocht toe, breng aan de kook en kook nog 5 min.Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Bak in een koekenpan zonder olie of boter de spekreepjes in ca. 10 min. uit. Voeg de mosterd toe en warm nog even door.
  • 3 Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper tot een grove puree. Giet de bonen af en vang het kookvocht op. Schep de bonen en het spek door de puree, voeg eventueel wat kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en serveer met de rookworst.

Stamppot met snijbonen en rookworst is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vijfschaft
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept