Zalm teriyaki

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de sojasaus, de honing en de azijn in een steelpan. Neem deze teriyaki-marinade van het vuur. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Kook de eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Snijd de ui in halve ringen en verdeel de broccoli in roosjes. Schil eventueel de steel en snijd deze in plakjes. Verhit 1/2 van de olie in een wok en roerbak de ui, broccoli en peultjes in 5 min. beetgaar.
  • 3 Verdeel de ontdooide zalm in porties en bestrijk elk stuk aan beide kanten dun met de rest van de olie. Verhit de grillpan. Bestrijk de stukken zalm met de marinade en gril ze in 4 min. rosé. Keer regelmatig en bestrijk steeds met de marinade.
  • 4 Schep de groenten door de noedels. Breng op smaak met de rest van de sojasaus en peper. Verdeel over kommen en leg de zalm teriyaki erop. Bestrooi met het sesamzaad. Bon appétit!

Zalm teriyaki is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Teriyakispiesen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia op mihoensalade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schnitzels op Japanse wijze
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept