1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter het sesamzaad in ca. 2-3 min. lichtbruin. Laat afkoelen op een bord.
2 Doe de bevroren sperziebonen met een bodempje water in de magnetronschaal. Dek af met magnetronfolie. Stoom de bonen in de magnetron op 700 watt in 13 min. beetgaar.
3 Verhit ondertussen de olie in de koekenpan en bak de kip in 6-8 min. bruin en gaar. Schenk de teriyakisaus erbij en verwarm al omscheppend nog 1 min. Voeg naar smaak peper toe.
4 Giet de sperziebonen af en schep het sesamzaad erdoor. Breng op smaak met zout. Verdeel de rijst met de kip teriyaki over 4 diepe kommen. Serveer met de sesamboontjes.
Kip teriyaki & sesamboontjes is een recept van Albert Heijn