Kip teriyaki & sesamboontjes

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter het sesamzaad in ca. 2-3 min. lichtbruin. Laat afkoelen op een bord.
  • 2 Doe de bevroren sperziebonen met een bodempje water in de magnetronschaal. Dek af met magnetronfolie. Stoom de bonen in de magnetron op 700 watt in 13 min. beetgaar.
  • 3 Verhit ondertussen de olie in de koekenpan en bak de kip in 6-8 min. bruin en gaar. Schenk de teriyakisaus erbij en verwarm al omscheppend nog 1 min. Voeg naar smaak peper toe.
  • 4 Giet de sperziebonen af en schep het sesamzaad erdoor. Breng op smaak met zout. Verdeel de rijst met de kip teriyaki over 4 diepe kommen. Serveer met de sesamboontjes.

Kip teriyaki & sesamboontjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met lente-uitjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept