1 Pureer de paprika en 1 teen knoflook met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met peper en zout.
2 Snijd de aubergines in de lengte elk in 6 plakken. Kook 3 min. in water met zout en laat uitlekken. Kook de ongeschilde krieltjes in water met zout in ca. 12 min. gaar.
3 Schep ondertussen de bloem op een bord. Klop in een ander bord de eieren los. Meng op een derde bord het paneermeel met het sesamzaad, de rest van de knoflook en peper en zout naar smaak. Wentel de aubergineplakken eerst door de bloem, dan door het ei en ten slotte door het paneermeelmengsel.
4 Verhit de olie in een grote pan en frituur de aubergineplakken in ca. 5 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ondertussen de vis met peper en zout naar smaak. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de vis in 4-6 min. gaar. Keer halverwege.
5 Verdeel de rucola over 4 borden. Leg de gefrituurde aubergine ernaast. Serveer met de paprikasalsa, de krieltjes en de vis. Lekker met een partje citroen.
Aubergine & paprikasalsa is een recept van Albert Heijn