1 Snijd de knoflook fijn. Meng het gehakt met 2 tenen knoflook (per 4 personen), koriander, komijn, het ei en de helft van het paneermeel. Breng op smaak met peper en zout. Draai kleine gehaktballetjes. Rol ze door de rest van het paneermeel.
2 Verhit 2 el van de olie en bak de rest van de knoflook kort. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer met de staafmixer. Verhit nogmaals 2 el van de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de gehaktballetjes bruin. Voeg de saus toe en laat op laag vuur in 20 min. garen. Laat afkoelen.
3 Bereid de couscous volgens aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Snijd de komkommer in blokjes, de bosui in dunne ringetjes en de peterselie fijn. Meng de rest van de olie, komkommer, bosui en peterselie door de couscous.
4 Bewaar het gehakt en de couscous afgedekt in de koelkast. Haal de couscous 1 uur voor gebruik uit de koelkast. Verwarm eventueel de gehaktballetjes. Serveer de couscous met de gehaktballetjes.
Gehaktballetjes met couscous is een recept van Albert Heijn