Bobotie van Carina

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de korst van de sneetjes brood en week in 150 ml melk (per 4 personen). Snipper de ui. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui 5 min. Knijp de melk uit het brood. Doe het gehakt, het brood, het kerriepoeder en de gemalen gember bij de ui. Bak tot het gehakt bijna gaar is.
  • 2 Doe de abrikozenjam en de rozijnen erbij, roer door en voeg dan de inhoud van het pakje ossenstaartsoep toe. Laat nog 5 min. doorgaren. Breng op smaak met peper. Klop de eieren los met de rest van de melk. Voeg de mosterd en de kurkuma toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Schenk de helft van het ei-mengsel bij het gehakt en schep om. Schep het gehakt in de ovenschaal en schenk de rest van het eimengsel over het gehakt. Bak de bobotie in het midden van de oven ca. 45 min.

Bobotie van Carina is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Zuid-Afrikaanse gehaktschotel met andijvie
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bobotie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bobotie met mango
Bekijk recept
Bobotie
85 min Hoofdgerecht
Bekijk recept