1 Leg het filodeeg onder een natte theedoek om uitdroging te voorkomen. Spoel de zalm af onder de koude kraan en dep droog met keukenpapier. Bestrooi de zalm met de peper en zeezout naar smaak.
2 Roer in een kom de fijngesneden dille met de olie door de ricotta. Breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de zalm met de kruidenricotta.
3 Leg 3 van de 5 vellen filodeeg dakpansgewijs op elkaar op een groot stuk bakpapier en bestrijk elke plak dun met olie. Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg de zalm midden op het filodeeg en vouw het losjes om de vis heen. Leg de laatste vellen filodeeg op de zalm en vouw aan de onderkant dicht.
4 Splits het ei. Klop de eidooier los. Bestrijk het zalmpakketje dun met de eidooier en de olie. Strooi er zeezout naar smaak over.
5 Leg het zalmpakketje met bakpapier en al op een bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 20-25 min. goudbruin. De binnenkant van de zalm mag nog rosé zijn.