1 Maal de spinazie in de keukenmachine met de knoflook, de ricotta, het ei, het brood en het paneermeel tot een stevige massa, breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Draai er met vochtige handen balletjes van ter grootte van een walnoot.
2 Verhit de olie in een braadpan en bak de balletjes in ca. 5 minuten lichtbruin aan. Schenk de tomatenblokjes erbij en laat 10 minuten stoven met de deksel op de pan. Kook ondertussen de gnocchi beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de spinazie-ricottaballetjes met tomatensaus op smaak met zout, en schep de gnocchi erdoor. Lekker met geraspte kaas.
3 Voeg voor de volwassenvariant nog wat (versgemalen) peper aan het gerecht toe.
Spinazie-ricottaballetjes is een recept van Albert Heijn
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)