1 Snijd de gember fijn en doe met de tomaat, suiker, azijn en knoflook in een pan. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 20 min. inkoken tot een dikke jam (relish). Neem van het vuur en laat afkoelen. Breng op smaak met peper en zout.
2 Steek ondertussen de barbecue aan. Hak de biefstuk met een scherp mes fijn. Voeg de tijm en peper en zout naar smaak toe. Vorm er 4 burgers van en leg ze in de hamburgerklem. Gril de burgers in ca. 6-8 min. net gaar. Keer regelmatig. Leg de plakken bacon op de barbecue en gril 5 min. Keer halverwege. Halveer de broodjes, leg ze met de snijkanten op de barbecue en gril ca. 3 min. Beleg elk broodje met wat blaadjes sla, een hamburger, wat kaas, bacon en tomatenrelish. Lekker met crème fraîche (light) en salade.
Kruidige biefburger is een recept van Albert Heijn