1 Doe de couscous in een schaal, voeg 1 teen knoflook toe en schenk er 100 ml kokend water bij. Dek af met een bord en laat 5 min. wellen. Verhit 1 el olie in een koekenpan en fruit de sjalot 4 min. Laat afkoelen. Pureer de bonen in de keukenmachine, voeg 2 el olie, de sjalot, de helft van de koriander en 3 el munt toe en maal kort. Schep de bonenpuree bij de couscous. Breng op smaak met peper en zout. Vorm hier met vochtige handen kleine balletjes van met een doorsnede van 1 1/2 cm. Druk ze goed aan.
2 Roer de rest van de knoflook, de rest van de munt, 1 el olie en 1 el water door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
3 Snijd de radijs in plakjes. Meng 3 el olie en de azijn in een grote kom. Voeg de rest van de koriander, radijs, kool en ui toe. Breng op smaak met peper en zout.
4 Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de couscousballetjes in ca. 3 min. goudbruin, keer voorzichtig. Serveer de balletjes met de salade en de knoflooksaus. Lekker met een geroosterd pitabroodje.
Arabische couscousballetjes is een recept van Albert Heijn