Wortelstamp met runderchipolata

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de wortels in repen van ca. 4 cm lang en ½ cm dik. Kook ze in water met zout in 6 min. beetgaar. Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur de runderchipolata in ca. 8 min. gaar. Neem uit de pan en houd warm onder een deksel of aluminiumfolie. Bak in het achtergebleven bakvet de komijn en het kerriepoeder 2 min. Voeg de ui toe en bak 4 min. mee. Bak vervolgens de wortelreepjes nog 2 min. mee.
  • 2 Giet de aardappelen af. Voeg de crème fraîche en de rest van de olie toe en stamp de aardappelen met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de wortel en ui toe aan de stamppot en schep om. Snijd de worstjes in stukken en serveer erbij.

Wortelstamp met runderchipolata is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Cassoulet (Franse stoofschotel) met kip, worst en limabonen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met worstjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip-worstspiesjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse bonengratin
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met prei en ananas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde skrei met twee bereidingen van oerwortel
1 uur-
Bekijk recept
Notengehakt
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept