Rijst met groentepindasaus en kipsaté

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng een pan water aan de kook en kook de winterpeen 10 minuten. Snijd de paksoi in stukken, voeg het witte deel toe (houd het groene deel apart) en kook nog ca. 3 minuten. Voeg het groen toe en kook nog 1 minuut. Schep de groenten met een schuimspaan in een vergiet en laat een klein bodempje kookvocht in de pan zitten. Voeg de pindakaas toe aan het kookvocht en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg de uitgelekte groenten toe aan de pindasaus en pureer alles met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg wat water toe als de saus te dik is. Meng de kipfiletstukjes met 1 el olie en bestrooi met de satékruiden. Verhit de wok en bak de kip in 6 minuten rondom bruin en gaar. Serveer de rijst met de saus en de kipsaté en geef de kroepoek erbij.

Rijst met groentepindasaus en kipsaté is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kipsaté met pindasaus en geroosterde kokos
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met satésaus en uitjes
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met pinda-chilisaus
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi speciaal met kipsate
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept