1 Leg de plakjes bladerdeeg op een bord en laat ze in ongeveer 15 minuten ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand
4 Vet de ovenschaal in met de boter. Gebruik hiervoor het invetkwastje.
2 Laat de groenten in een zeef uitlekken. Klop het ei los in een kommetje en schep de helft van het ei in een grote kom. Meng de uitgelekte groenten en de ham-kaasblokjes door het ei in de grote kom.
3 Haal de velletjes plastic van het deeg af en rol ieder deegplakje met de deegroller iets uit tot een wat groter vierkantje. Leg in het midden van elk deegvelletje wat van het groentenmengsel. Hou de randen vrij en maak ze nat met een beetje water. Vouw een deeghelft over de vulling heen, zodat het flappen worden.
4 Druk de randen met een vork dicht. Smeer ze in met de rest van het ei. Leg de flappen in de ovenschaal. Doe ovenwanten aan en zet de schaal in de oven. Bak de flappen in 15 minuten goudbruin. Serveer de flappen met patat.