Zalm exotique

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise). Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruit. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat u het vruchtvlees er makkelijk met uw mes tussenuit kunt wippen. Snijd de partjes in stukjes. Haal de blaadjes van het basilicum en snijd de helft fijn.
  • 2 Maak de antiboise: pers de citroen uit. Meng de tomaat met de grapefruit, het basilicum en ⅔ van de olie. Breng op smaak met peper, zout en het citroensap.
  • 3 Bestrijk de zalm met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril de vis 8-10 min. keer ze halverwege.
  • 4 Leg de vis op een schaal en schep de antiboise erop. Garneer met de rest van het basilicum.

Zalm exotique is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Banaan-perziksmoothie
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Kalkoengebraad Exotique
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sangria exotique
30 min
Bekijk recept
Buche exotique
120 min Nagerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept