1 Steek de barbecue aan. Snijd de tomaten en de mozzarella in plakken. Meng het gehakt met het ei en het paneermeel. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties. Maak van elke portie een bal en druk plat tussen 2 stukken vershoudfolie.
2 Gril de tomaat 2 min. op de barbecue. Keer halverwege. Halveer de ciabatta’s en rooster ze 2 min. met de snijkant naar beneden op de barbecue. Verwijder de vershoudfolie van de burgers. Leg de burgers op de barbecue en gril ze in 6 min. gaar. Keer regelmatig. Besprenkel de geroosterde snijkanten van het brood met de olie.
3 Verdeel de rucola over de onderste helften van de broodjes. Beleg met een burger, 2 plakken tomaat, 2 plakken mozzarella en wat basilicumblaadjes. Maak zo nog een ‘laag’. Dek af met de bovenste helften van de broodjes. Steek er eventueel een tapasprikker in.
Dubbele capreseburger is een recept van Albert Heijn