1 Kook de kool in ruim kokend water met zout. Voeg na 5 min. de maccheroni toe en kook nog 5 min. tot de kool en pasta beetgaar zijn. Laat uitlekken en schep in de ovenschaal.
2 Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de boter in de koekenpan en bak de champignons al omscheppend ca. 4 min. op hoog vuur. Zet het vuur laag, voeg de knoflook en de salie toe en roerbak nog ca. 2 min.
3 Schep het champignonmengsel en de helft van de kaasblokjes in de ovenschaal door de pasta en kool. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rest van de kaasblokjes erover.
4 Bak de pastaschotel in 25 min. in het midden van de oven goudbruin. Serveer met een tomatensalade.
5 Pastaschotel in midden van oven in ca. 25 min. goudbruin bakken. Serveren met tomatensalade.
Ovenschotel met groene kool en kernhem is een recept van Albert Heijn